Soms heb je er genoeg van wakker gelegen, liggen piekeren, van alle kanten bekeken. Met anderen besproken. Toch ben je er niet uitgekomen. Dan is je hoofd gebruiken blijkbaar niet de oplossing. Je hoofd heeft ook zo z’n beperkingen tenslotte.

Dan maak ik de situatie graag visueel door iemand een afbeelding of tarotkaart te laten kiezen, iets te laten tekenen of met figuurtjes op tafel te laten zetten. Ook laat ik iemand graag ‘in de situatie stappen’ om te ervaren wat er gebeurt.

Eindelijk loslaten
Het had haar het hele weekend beziggehouden. Die situatie op haar werk. Omdat ze er al genoeg over nagedacht had, liet ik haar een kaartje pakken met een afbeelding. Eerst was het wat onwennig. Maar door antwoord te geven op mijn vragen over de afbeelding ontdekten we dat het niet om de eerste emotie ging, maar om wat eronder lag. Met behulp van grondankers stapte ze daarna ‘in’ de situatie. Ook onwennig, maar aan het einde bleek: datgene wat haar zo had beziggehouden was gedurende de ‘reis’ getransformeerd. Het had haar niet meer in z’n greep, ze kon het nu loslaten.

Onbegrijpelijk?
Onbegrijpelijk misschien, maar wel met een heel tastbaar resultaat. Als je hoofd geen antwoorden (meer) heeft: wees je er bewust van dat je hoofd niet alle wijsheid in pacht heeft, maar dat je ook beschikt over een ander systeem met een eigen – onmisbare – wijsheid.

Als je hoofd geen antwoorden heeft en je in kringetjes rond blijft draaien, dan ben je van harte welkom voor een sessie. Neem contact op via welkom@lelixxor.nl of 06 1134 3515.