Op je werk is het druk en het kost je steeds meer energie te doen wat je moet doen. ’s Avonds kom je moe en futloos thuis. En dáar ligt ook van alles op je te wachten. Je hebt het gevoel dat je overloopt. Werk, sociale verplichtingen, sport, je gezin…

Photo by Fabrizio Verrecchia on Unsplash

Je bezighouden met levensvragen is nu totáal niet aan de orde. Dat komt ooit, later, wel een keer. Als eerst deze hectiek maar voorbij is. Je hebt nu soms al moeite alle ballen in de lucht te houden.

Invloed op je dagelijks leven
Hoewel het niet zo lijkt, is de kans groot dat de hectiek van alles te maken heeft met een onbeantwoorde vraag. Een levensvraag. Een levensvraag gaat namelijk eenvoudigweg over iets dat invloed heeft op je dagelijks leven. Of liever gezegd: het beantwoorden van de vraag beïnvloedt je leven, maar het niet beantwoorden ook.

Tegennatuurlijk
Omdat je zo hard bezig bent met het managen van alles wat op je afkomt, is het niet zo gek dat je niet in de gaten hebt dat er meer speelt. Het voelt tegennatuurlijk om juist nu een stap terug te doen.

Vragen
Waarom voel ik me overal verantwoordelijk voor? Of: Doe ik nog wel de juiste dingen? Of: In welke mate durf ik mijn eigen keuzes te maken, ook als ze tegen de verwachting van anderen ingaan?

Weer grip
Dat zijn zomaar een paar levensvragen die onder jouw alledaagse hectiek kunnen liggen. Het ontdekken en beantwoorden van deze vraag helpt je om weer grip te krijgen op jouw situatie.

In het Eemklooster ben je even weg uit de dagelijkse hectiek. Daar help ik je graag een stapje terug te doen om zo je eigen vraag en antwoorden te ontdekken. Neem contact op voor een afspraak via welkom@lelixxor.nl of (06) 11 3435 15.