Levensvragen

Levensvragen gaan soms over hele praktische dingen; je werk of ondernemerschap, je relatie, hoe je je tijd indeelt. Soms brengen levensvragen je op onbekend gebied, raken ze aan het spirituele en wie je wilt zijn als mens.

Waar je het ook over wilt hebben, je bent welkom!

Iedereen heeft ze
Als je denkt aan levensvragen, heb je misschien een beeld van ‘zware kost’, ‘therapeutisch’ of ‘luxe’. Maar het zijn vaak juist alledaagse situaties die vragen oproepen. Levensvragen zijn vragen of situaties die je leven en/of werk beïnvloeden, en die heeft iedereen. Jij ook.

Wist je dat onder de stress, de hectiek of het gedoe vaak een levensvraag schuilgaat? Als je iedere dag chagrijnig thuiskomt van je werk is het geen overbodige luxe om te onderzoeken welke vraag daaronder schuilgaat. Door de vraag te herkennen en jouw antwoord erop te vinden, verdwijnt ook het bovenliggende probleem.

Aandacht
Daarom verdienen situaties of vragen die je (kwaliteit van) leven beïnvloeden of de richting van je leven bepalen je  aandacht. 
Het is belangrijk om het voor jou juiste antwoord te vinden op de situaties waar je in terechtkomt, je vragen en verlangens. Dat brengt een gevoel van rust, rijkdom en vrede. Plezier in wat je doet. Vind je het daarentegen moeilijk je hiermee bezig te houden en ontwijk je het daarom liever, dan doe je jezelf te kort. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld somberheid, het gevoel geen energie of levenslust te hebben, vastlopen, onrust…

Wie ben je
‘Wie ben je’ is de vraag die centraal staat in mijn werk. Met als uitlopers daarvan: hoe kun je meer jezelf worden, hoe maak je je los van dingen die niet meer bij je passen of die je niet meer wilt? Welke keuzes leiden tot het leven dat je wilt leiden? Wat heb je te doen? Hoe zorg je ervoor dat je vol energie doet wat je leuk vindt en dat je echt staat voor wie je bent en wat je wilt? Hoe leidt je een zinvol, vervullend leven?

Maar ook: wie ben je als professional of ondernemer? Wat is je missie, wat heb je te brengen, wat doe je?

En: hoe verwoord je dat dan?

Leuke ontdekkingsreis
Het onderzoeken van je vragen en het vinden van je antwoorden is een interessante ontdekkingsreis. Door te werken met creatieve hulpmiddelen, zoals tarot, schrijfopdrachten, film en systemisch werk wordt het nog leuker! 


Je bent bij mij aan het juiste adres voor een goed gesprek over het leven, coaching bij persoonlijke vraagstukken, het helder krijgen en verwoorden van je zakelijke of bedrijfs-DNA. Stuur een bericht naar welkom@lelixxor.nl of 06 – 11 343515 om te bespreken hoe ik je kan helpen. Meer info over tarieven vind je hier. Tot snel!