Persoonlijke ontwikkeling

De relatie met jezelf is de belangrijkste die er is. Regelmatig ontstaan er problemen doordat er in die relatie iets niet goed zit. Misschien zit je niet lekker in je vel of ben je vastgelopen. Ervaar je gedoe in je persoonlijke relaties of werkrelaties. Of heb je het idee dat je niet met de goede dingen bezig bent. Wil je méer, maar weet je niet precies hoe. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is dan de juiste stap, je ontdekt dan wat zich in jouw leven wil ontvouwen.

Zelfvertrouwen

Misschien ontdek je dan dat het te maken heeft met het verbeteren van de relatie met jezelf. Misschien ervaar je een gebrek aan zelfliefde of zelfvertrouwen. Of vind je het lastig jezelf te accepteren zoals je bent. Jezelf verder ontwikkelen kan het beste als er een stevige basis ligt. Die stevige basis is je ‘ik’. Als het moeilijk is om je ‘ik’ te vertrouwen, ervan te houden of te accepteren, dan is daar als eerste werk aan de winkel.

Het belang van een ontwikkeld ik

Misschien stuit dit je tegen de borst, want je ‘ik’ of ego is toch slecht? Daar moet je toch juist zo van af?
Nee!
Je ‘ik’ is hard nodig om besluiten te nemen, dingen te doen en je weg te vinden in deze wereld. Je ‘ik’ is de bestuurder die alles in goede banen leidt en zorgt dat je op de plek van je bestemming komt.

Alleen… als het ‘ik’ nog onvolwassen is, is het een speelbal van allerlei impulsen en lusten, waardoor het zich egoïstisch kan gedragen. Mensen pijn doet of onverstandige beslissingen neemt. Een volwassen en ontwikkeld ‘ik’ gedraagt zich echter heel anders. Een ontwikkeld ‘ik’ kan bovendien luisteren naar de stem van je innerlijk weten en je intuïtie. Die samenwerking zorgt ervoor dat jij je steeds verder kunt ontwikkelen. Persoonlijk en spiritueel.

Innerlijk weten als navigatie

Je innerlijk weten heeft het ‘ik’ nodig om te doen. Het ik als de bestuurder, het innerlijk weten als navigatie. Voor je persoonlijke ontwikkeling is het daarom nodig dat je je ‘ik’ gaat vertrouwen en dat je het versterkt. Een onzekere, angstige, niet-gewaardeerde of onvolwassen bestuurder blijft eerder aan de kant staan of maakt brokken. Dan heb je het gevoel dat je niet vooruit komt, vastgelopen bent of niet lekker in je vel zit. Dan ervaar je gedoe.

Kom op gesprek

Zelfvertrouwen, gelukkig worden met jezelf, zelfliefde, zelfacceptatie: er is tijd nodig voor zo’n proces. En liefde en aandacht voor wat je onderweg tegenkomt. Het werken aan jezelf is soms behoorlijk pittig en confronterend. Daarom hoef je het ook niet alleen te doen. Je bent van harte welkom bij L’eliXXor voor een of meerdere gesprekssessies. In de gesprekken zijn mijn instrumenten onder andere:

Weer lekker in je vel

De gesprekken laten zien welke verhalen je leeft en waar een nieuw verhaal nodig is. Ze brengen nieuwe inzichten, roepen vragen op en leggen dilemma’s bloot, waarover we verder in gesprek gaan. Dit brengt je dichter bij jezelf. Een veilige plek zijn voor jezelf, van jezelf houden en zelfvertrouwen maken je minder afhankelijk van wat anderen vinden, zeggen of verwachten. Je groeit als mens en gaat anders kijken. Je ontdekt een nieuw hoofdstuk in jouw verhaal. Bij L’eliXXor maak je de reis naar binnen om in de buitenwereld verder te komen.

Wat kost het?

Een sessie duurt 90 minuten en kost 90 euro (inclusief BTW voor particulieren, exclusief BTW voor zzp’ers en ondernemers).
Ga je liever thuis aan de slag, probeer dan de schrijfreis. Ben je vooral geïnteresseerd in je zakelijke DNA, kijk dan bij DNA-sessie.

 

Stuur een appje, waag een belletje of tik een berichtje als je meer wilt weten. Tot snel!