Persoonlijke ontwikkeling

De relatie met jezelf is de belangrijkste die er is. Regelmatig ontstaan er problemen doordat er in die relatie iets niet goed zit. Misschien zit je niet lekker in je vel of ben je vastgelopen. Ervaar je gedoe in je persoonlijke relaties of werkrelaties. Of heb je het idee dat je niet met de goede dingen bezig bent. Wil je méer, maar weet je niet precies hoe. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is dan de juiste stap, je ontdekt dan wat zich in jouw leven wil ontvouwen.

Zelfvertrouwen

Misschien ervaar je een gebrek aan zelfliefde of zelfvertrouwen. Luister je eerder naar anderen dan naar jezelf. Of vind je het lastig jezelf te accepteren zoals je bent. Geef je te weinig je grenzen aan, waardoor je te vaak dingen doet die niet bij je passen. Dat put uit. Misschien heb je het gevoel dat je niet op je plek zit. Wat het ook is, het begint bij jezelf. In jezelf. Daar zijn jouw antwoorden te vinden.

Het belang van een ontwikkeld ik

Wat helpt in dit proces is een stevig ‘ik’. Misschien stuit dit je tegen de borst, want je ‘ik’ of ego is toch slecht? Daar moet je toch juist zo van af? Nee! Je ‘ik’ is hard nodig om besluiten te nemen, dingen te doen en je weg te vinden in deze wereld. 

Alleen… als het ‘ik’ nog onvolwassen is, is het een speelbal van allerlei impulsen en lusten, waardoor het zich egoïstisch kan gedragen. Mensen pijn doet of onverstandige beslissingen neemt. Een volwassen en ontwikkeld ‘ik’ gedraagt zich heel anders. Het luistert naar de stem van je innerlijk weten en je intuïtie. Zo ontwikkel jij je steeds verder. Persoonlijk en spiritueel.

Innerlijk weten als navigatie

Het ik is de bestuurder, het innerlijk weten de navigatie. Voor je persoonlijke ontwikkeling is het daarom nodig dat je je ‘ik’ gaat vertrouwen en dat je het versterkt. Een onzekere, angstige, niet-gewaardeerde of onvolwassen bestuurder blijft eerder aan de kant staan of maakt brokken. Dan heb je het gevoel dat je niet vooruit komt, vastgelopen bent of niet lekker in je vel zit. Dan ervaar je gedoe.

Door te luisteren naar je lichaam, je innerlijk weten en je intuïtie ontdek je welke verhalen je jezelf vertelt. Waar ze je belemmeren. Hoe ze je identiteit en je kijk op jezelf vormen. Daar zijn ook je antwoorden te vinden. Voor een nieuw verhaal.

Kom op gesprek

Zelfvertrouwen, gelukkig worden met jezelf, zelfliefde, zelfacceptatie: er is tijd nodig voor zo’n proces. En liefde en aandacht voor wat je onderweg tegenkomt. Het werken aan jezelf is soms behoorlijk pittig en confronterend. Daarom hoef je het niet alleen te doen. Je bent van harte welkom bij L’eliXXor voor een of meerdere gesprekssessies. In de gesprekken zijn mijn instrumenten onder andere:

Weer lekker in je vel

De gesprekken laten zien welke verhalen je leeft en waar een nieuw verhaal nodig is. Ze brengen nieuwe inzichten, roepen vragen op en leggen dilemma’s bloot, waarover we verder in gesprek gaan. Dit brengt je dichter bij jezelf. Een veilige plek zijn voor jezelf, van jezelf houden en zelfvertrouwen maken je minder afhankelijk van wat anderen vinden, zeggen of verwachten. Je groeit als mens en gaat anders kijken. Een nieuw hoofdstuk in jouw verhaal. Bij L’eliXXor maak je de reis naar binnen om in de buitenwereld verder te komen.

Wat kost het?

Een sessie duurt 90 minuten en kost 90 euro (inclusief BTW voor particulieren, exclusief BTW voor zzp’ers en ondernemers).
Ga je liever thuis aan de slag, probeer dan de schrijfreis. Ben je vooral geïnteresseerd in je zakelijke DNA, kijk dan bij DNA-sessie.

 

Stuur een appje, waag een belletje of tik een berichtje als je meer wilt weten. Tot snel!