Je bent nooit klaar. Je kunt altijd meer doen. Stilzitten is niets voor jou, daar word je alleen maar nerveus van. Als je even niets doet, begint het al snel te kriebelen ‘wat kan ik doen?’.

Dat gevoel van altijd maar iets moeten doen, kan op een bepaald moment heel vervelend worden. Het jaagt je op en belet je om echt te ontspannen.

Je kunt hier last van hebben als je vroeger niet trots mocht zijn op wat je had gedaan, omdat dat als hoogmoedig werd gezien. Je moest vooral niet naast je schoenen gaan lopen! En bovendien: het kon altijd beter.

Zien dat het goed is
Je hebt dan waarschijnlijk nooit geleerd om stil te staan bij wat je presteerde, ernaar te kijken en te zien dat het goed was. Tevreden te zijn. Op die manier kreeg je dus nooit de gelegenheid te leren wanneer je genoeg gedaan had, wanneer het goed genoeg was. De ontwikkeling van een gezond zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid werd daardoor wellicht ook beïnvloed.

Geen rem
Zo bezien is het logisch dat je maar door blijft gaan, je voelt immers niet wanneer het goed genoeg is. Er is geen rem. Het is te vergelijken met iemand die maar blijft eten, omdat hij niet kan voelen wanneer hij vol zit. Complimenten komen niet echt binnen. Je vindt het moeilijk om ze aan te nemen, want van binnen is het signaal ‘dit is goed’ niet gegeven. En dus is echt ontspannen ook supermoeilijk.

Wil je gevoel ontwikkelen voor wanneer het goed genoeg is, zodat je ook echt kunt ontspannen? Maak dan een afspraak via welkom@lelixxor.nl of 06-11343515.