Download de bijlage bij Iedere dag bijzonder: een korte beschrijving van de scheppingsverhalen die in het boek aan de orde komen.

Bestel het boek
Iedere dag bijzonder

Iedere dag bijzonder

Heb jij ook weleens het gevoel dat er meer moet zijn? Dat er iets mist in je bestaan? Een gevoel van levendigheid misschien? In het boek Iedere dag bijzonder neem ik je mee op reis naar een vitaal leven vol creativiteit en beweging waarin het leven van alledag hand in hand gaat met spiritualiteit, verwondering en naar binnen kijken.

Verhalen, symbolen, inspirerende voorbeelden en praktische oefeningen nodigen je uit de controle los te laten en jouw creatieve kracht de ruimte te geven. Zo ontdek je wat het betekent om echt te leven.

Herken jij jezelf in de vraag ‘is dit alles’ en ben jij klaar om beweging te brengen in jouw leven? Dan is Iedere dag bijzonder hét boek voor jou. Laat je inspireren en ontdek hoe jij het leven intenser kunt ervaren.

Er knaagt iets

Het boek is ontstaan vanuit een gevoel dat veel mensen wel kennen: het gevoel dat ze iets missen in hun leven. Het ‘is-dit-alles-gevoel’. Je gaat van de ene naar de andere afspraak, vinkt je taken af, maar je hebt niet het gevoel dat je écht leeft.

Je bent voorzien van alle comfort en gemak, maar toch is er iets dat knaagt. Er mist vitaliteit, levendigheid. Je staat aan de zijlijn van je eigen leven. De vraag is of dat anders kan. Of je weer volop in het leven kunt staan – en dat ook zo ervaren. Je kunt natuurlijk je huis verkopen, je baan opzeggen en met een oud Volkswagenbusje de wereld rondreizen, maar kan het ook wat minder rigoureus? Wat dichter bij huis? Ik denk van wel en daar gaat mijn boek over.

 

Bestel het boek meteen!

“Scheppingsmythes zijn geen verzonnen verhalen,
maar hebben ons iets te vertellen over wat leven is.”
 

Leven vanuit je creatieve kracht

Leven vanuit je creatieve kracht is in verbinding staan met de Bron van het leven, de creatieve kracht in en buiten jezelf. Je ervaart dat je leeft. Ook als niet alles lukt. Als dingen anders gaan dan je had gehoopt of verwacht. Je kunt verdrietig, boos of teleurgesteld zijn. Het even niet meer weten. En toch kan iedere dag bijzonder zijn. Omdat je ervaart dat dít het leven is. Jouw leven.

Je hoeft niet altijd gelukkig te zijn om je te verwonderen over het leven. En tegelijkertijd voel je je gelukkiger als je een basis hebt van verwondering. Als je kunt ervaren dat iedere dag bijzonder is, omdat je leeft. Zonder dat je iets hoeft te presteren, te doen of te zijn. Je bent jezelf en dat is genoeg.

Ken jezelf

In het boek vind je vraagstukken om eens bij stil te staan, op te kauwen en je eigen ideeën over te vormen. Inzichten en ingevingen. Het gaat over zelfkennis, je levenshouding en wat je innerlijke wereld en je lijf te vertellen hebben over leven en vitaliteit. We duiken in de wereld van de symboliek, waar meerdere dingen tegelijk waar zijn. Soms geef ik voorbeelden uit mijn eigen leven. En het blijft niet bij theorie, want er zijn ook vragen en opdrachten om zelf aan de slag te gaan met de onderwerpen en inzichten uit het boek. Verschillende ingrediënten om meer in verbinding te komen met je creatieve kracht, om iedere dag bijzonder te maken!

“Het is essentieel om te leven in een wereld die in zeker opzicht geheimzinnig en onverklaarbaar is,
die verwondering oproept.”

Reacties op het boek

De proeflezers zeiden het volgende over het manuscript:

‘Dit boek kun je meerdere keren lezen en steeds haal je er weer nieuwe dingen uit.’

‘Heel helder geschreven!’

‘Ik vind het een mooi boek dat inzicht geeft in wie ik in essentie ben en hoe ik mijn authentieke leven (weer) kan vormgeven, zodat ik doe wat bij mij past en gelukkiger word.’

‘Zet dit boek niet op Marktplaats, je hebt het je hele leven nodig.’

‘Ik merk dat ik bewust moet pauzeren tijdens het lezen; je boek bevat zoveel mooie en waardevolle gesprekken, inzichten, waarheden, dat ik af en toe moet stoppen en het moet herkauwen om het te verwerken.’

‘Chapeau hoe je al die content en achtergronden hebt weten te verbinden en samen hebt gebracht. Het mooie is ook dat als ik het niet helemaal begrijp, ik het intuïtief kan volgen en daardoor blijf doorlezen. Je schrijft wat mij betreft ook heel prettig. Geloofwaardig, helder, prettig en laagdrempelig. Knap hoe je deze zware kost behapbaar weet te maken.’

Ik kan niet tekenen - of toch wel?

“Jij bent degene die het pad baant,
met je innerlijk kompas als gids.”

Iedere dag bijzonder

Begin met lezen

Misschien voel je je niet vrij, zie je na de vakantie op tegen de mallemolen die weer begint. Of ben je bang om weer in de dagelijkse sleur terecht te komen. Herken je het gevoel dat je geleefd wordt, of aan het overleven bent. Je bent moe, uitgeblust, misschien zelfs (bijna) opgebrand. Ondanks alle zekerheden, luxe en comfort mis je iets. Vanbinnen voel je je leeg en je vraagt je af: ‘Is dit alles?’

Dan is mijn boek Iedere dag bijzonder echt iets voor jou. Maar: verwacht geen quick fix. Duurzaam resultaat behaal je alleen als je je levensstijl verandert, net als wanneer je wilt afvallen.

Wat je wel mag verwachten: handvatten om obstakels uit de weg te ruimen, om anders naar jezelf te gaan kijken en meer te vertrouwen op jouw innerlijk weten. Jouw verbinding met de creatieve kracht in en buiten jezelf. 

Begin gewoon met lezen, meer is niet nodig. Je innerlijke stem laat je vanzelf weten welk onderwerp jou het beste past als eerste stap om meer leven in je leven te ervaren. En zo ervaar je steeds vaker dat iedere dag bijzonder is.

Heel veel leesplezier en verwondering gewenst!
Ik wil je graag op de hoogte houden. Lijkt jou dat ook leuk?

 

Volg me op social media en meld je aan voor mijn nieuwsbrief.