Creatief leven

Creatief leven is in verbinding staan met de Bron van het leven en de creatieve kracht in en buiten jezelf. Je ervaart dat je leeft. Op de automatische piloot takenlijstjes afvinken en je laten leven door je agenda of de waan van de dag zijn niet meer aan de orde. Je kunt je verwonderen over het kleine en het grote. Dat maakt dat iedere dag bijzonder wordt.

Iedere dag bijzonder betekent niet per se dat iedere dag leuk is. Of dat alles lukt. Dingen kunnen misgaan of anders lopen dan je had verwacht. Je kunt te maken krijgen met narigheid, teleurgesteld, verdrietig of boos zijn. En toch kan iedere dag bijzonder zijn. Omdat je ervaart dat dít het leven is. Jouw leven. Het is het amor fati van Nietzsche.

Als creatief leven niet lukt

Soms lukt het niet om creatief te leven, om iedere dag als bijzonder te zien. Vaak komt dat door een blokkade van oude pijn, (familie)trauma, de automatische piloot of een overtuiging. Dit blokkeert de stroom, waardoor je de frisheid en sappigheid van het leven niet meer ervaart. Waardoor alles zwaar wordt en de vitaliteit langzaam wegsijpelt. Genieten is dan lastig, net als ontspannen en (zelf)vertrouwen.

Diepzielduiken

Diepzielduiken kan je helpen om het weer te laten stromen vanbinnen. Maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Doe iets waar je blij van wordt, speel, experimenteer. Laat je innerlijke kind lachen. Je kunt natuurlijk ook mijn boek Iedere dag bijzonder lezen, het DNA-spel spelen of mijn schrijfreis doen. Het zijn allemaal manieren om opnieuw in contact te komen met de Bron van het leven. En dat maakt de cirkel rond. Je creatieve kracht zorgt ervoor dat je jouw leven kunt omarmen en dat iedere dag bijzonder wordt. 

Speciale tarotlegging

Ik heb ook een tarotlegging ‘Creatief leven’ ontwikkeld die je laat zien wat jij op dit moment nodig hebt om creatiever te leven. Een speciale legging om te ontdekken wat jij op dit moment nodig hebt om meer in verbinding te staan met de creatieve kracht in en buiten jezelf. Hij is echt mooi! Kom je hem doen?

 

Wil je meer creatief leven? Lees mijn boek Iedere dag bijzonder of boek een tarotlegging of een sessie diepzielduiken.

Creatief leven