Over mij

Ik heb een fascinatie voor de innerlijke wereld. De wereld van symboliek en verhalen, waar niets is wat het lijkt en alles kan. Een plek van schaduw en magie. Op reis in die wereld vind je antwoord op (levens)vragen en je leert jezelf, je patronen, schatten en draken beter kennen.

Ik heb bewondering voor Carl Jung en volgde een opleiding dieptepsychologie. Ik lees alles wat los en vast zit en ik kijk graag series en films. Wandelen in het bos, (schrijf)meditatie en goede gesprekken geven me energie. Ook schrijf ik graag verhalen. En van mooie dingen word ik erg blij.

Levenselixer

L’eliXXor is afgeleid van het woord levenselixer, een term uit de alchemie. Het goud waar alchemisten naar zochten, staat symbool voor innerlijk goud: worden wie je bent. De laatste twee letters van L’eliXXor verwijzen naar het Franse woord voor goud. Een elixer brengt nieuwe (levens)energie.

De twee XX staan voor het kruisje dat op een schatkaart markeert waar de schat te vinden is: het levenselixer ontspringt aan de bron in jezelf. Ook staan de XX voor het met aandacht en warmte verwelkomen van alles wat je tegenkomt op je ontdekkingsreis.

Creatief werk

Schrijven, iets nieuws ontwikkelen, voor mezelf een medicijnkaart maken of een tarotlegging doen; het zijn dingen waar ik energie van krijg en waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Het is een levenselixer voor me.

Ik schreef het boek ‘Werken vanuit je DNA’ en ontwikkelde het DNA-spel. Beide kun je bestellen door een mailtje te sturen aan welkom@lelixxor.nl.

Klik hier voor een paar korte verhalen van mijn hand.

 

Mijn werkgeschiedenis

Ik heb Japans gestudeerd en kwam daarna in de communicatie terecht. Vanaf 2007 startte ik als zelfstandig communicatieadviseur. Erg leuk, maar ik raakte steeds meer gefascineerd door de binnenkant, waar ik me met communicatie vooral op de buitenkant richtte.

Na een coachingsopleiding waar ik leerde mensen op verhaal te laten komen, startte ik in 2011 met L’eliXXor. Vanaf die tijd heb ik me meer en meer verdiept (en laten scholen) in wat er onder de oppervlakte gebeurt. Storytelling (werken met verhalen), systemisch werk, het Coherence-model, creatieve werkvormen (zoals tarot, tekenen, schrijven, film) en dieptepsychologie helpen de verhalen zichtbaar te maken die iemand zichzelf vertelt én ze verschaffen het medicijn – het verhaal dat heelt.

Ook schreef ik zakelijke teksten voor verschillende klanten, maar er bleef iets kriebelen. Daarom ben ik naast de zakelijke teksten in 2019 weer begonnen met verhalen schrijven, iets dat ik als kind ook al deed, maar een beetje verloren was.

Meer over mijn werkgeschiedenis vind je op LinkedIn.

Kom langs

Je bent van harte welkom in het Eemklooster! Stuur een berichtje naar welkom@lelixxor.nl voor een afspraak. Tot snel!

-XX-
Lisanne van de Weerdhof

 

Ps. Luister ook het radio-interview met mij over mijn werk