Over mij

Ik heb een fascinatie voor de innerlijke wereld en het onbewuste. Er is zoveel wijsheid in onszelf te vinden. Bovendien bevindt zich in onszelf een weten wat onze weg is, wat bij ons past.

Ik heb bewondering voor Carl Jung en volg een opleiding Jungiaanse (analytische) psychologie. Daarnaast laat ik me inspireren door de psychosynthese en lees ik alles wat los en vast zit. Ik vind ook wijsheid in verhalen en films en ik word erg blij van mooie dingen.

Wandelen in het bos, hardlopen en boulderen geven me energie en als ik mediteer schrijf en teken ik graag. Ik houd ervan nieuwe dingen te ontdekken en doe graag iets wat ik niet eerder heb gedaan. Ik ben getrouwd met Glenn, heb twee zussen en een broer.

 

Levenselixer

L’eliXXor is afgeleid van het woord levenselixer. Dat is een term uit de alchemie. Alchemisten hielden zich bezig met een proces van transformatie. Het goud waar ze naar op zoek waren stond symbool voor het vinden van innerlijk goud: het vinden van jouw bestemming, het gaan van je eigen weg. Zodat je wordt wie je in wezen bent en vanuit daar jouw unieke bijdrage kunt leveren aan de wereld en de mensen om je heen.

De laatste twee letters van L’eliXXor verwijzen naar het Franse woord voor goud.

De twee XX staan voor het kruisje dat op een schatkaart markeert waar de schat te vinden is. Ook staan de XX (‘kusjes’) voor liefdevolle aandacht en warmte. Op reis naar jouw bestemming is dat essentieel voor jezelf en alles wat je tegenkomt.

Mijn werkgeschiedenis

Ik heb Japans gestudeerd en kwam daarna in de communicatie terecht. Eerst werkte ik in loondienst en vanaf 2007/2008 startte ik als zelfstandig communicatieadviseur. Erg leuk, maar ik wilde dat niet doen tot mijn pensioen. Daarom ben ik een coachingsopleiding gaan doen waar ik leerde om mensen op verhaal te laten komen.

In 2011 startte ik met L’eliXXor en in de loop van de tijd heb ik me verdiept (en laten scholen) in storytelling en werken met verhalen, systemisch werk, creatieve werkvormen en analytische psychologie (met deze vijfjarige opleiding ben ik op dit moment nog bezig). Meer over mijn werkgeschiedenis vind je op LinkedIn.

Mijn visie

‘Alles wat bestaat, probeert zich te ontwikkelen tot het zijn hoogste vorm bereikt heeft’ – Aristoteles

Ik geloof dat in iedereen een natuurlijke drang aanwezig is om te groeien. Soms is die drang bekneld geraakt, maar ondanks dat geloof ik dat er in iedereen een weten en een impuls aanwezig zijn die aangeven wanneer het tijd is om je verder te ontwikkelen – in welke vorm dan ook. Dat wat zich nu aandient, is wat nu gezien wil worden en aandacht wil hebben.

Door je vragen en prikkels niet uit de weg te gaan, groei je. Je wordt steeds meer jezelf en vindt je eigen weg. Dat schept vrijheid en brengt leven (ook in je werk). De weg naar binnen helpt je je plek ‘buiten’ in te nemen.

 

Kom langs!

Kom gerust langs voor een nadere kennismaking. Dan bespreken we hoe ik je van dienst kan zijn.

-XX-
Lisanne

Ps. Luister ook het radio-interview met mij over mijn werk