Selecteer een pagina

Over mij ~ schrijven voor persoonlijke ontwikkeling

Van schrijven word ik blij – of het nu een zakelijke tekst is om mijn tanden in te zetten, een verhaal waarbij ik mijn fantasie de vrije loop kan laten of een boek dat bijdraagt aan persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik verslind boeken en ik kijk graag series en films. Wandelen in het bos en goede gesprekken geven me energie. En lekker alleen zijn ook. Het helpt me dicht bij mezelf te blijven en naar mijn innerlijke stem te luisteren.

Ik heb een fascinatie voor de innerlijke wereld. De wereld van symboliek en verhalen, waar niets is wat het lijkt en alles kan. Een plek van schaduw en magie. Op reis in die wereld vind je antwoord op (levens)vragen en je leert jezelf, je patronen, schatten en draken beter kennen. Ik heb bewondering voor Carl Jung en volgde een opleiding dieptepsychologie.

Lisanne van de Weerdhof

Levenselixer

L’eliXXor is afgeleid van het woord levenselixer, een term uit de alchemie. Het goud waar alchemisten naar zochten, staat symbool voor innerlijk goud: worden wie je bent. De laatste twee letters van L’eliXXor verwijzen naar het Franse woord voor goud. Een elixer brengt nieuwe (levens)energie.

De twee XX staan voor het kruisje dat op een schatkaart markeert waar de schat te vinden is: het levenselixer ontspringt aan de bron in jezelf. Ook staan de XX voor het met aandacht en warmte verwelkomen van alles wat je tegenkomt op je ontdekkingsreis.

Schrijven

Voor mij is schrijven onlosmakelijk verbonden aan persoonlijke ontwikkeling en het is een creatieve uitlaatklep. Spelen met woorden en zinnen. Als ik schrijf, heb ik geen besef van tijd en kan er zomaar een paar uur voorbij zijn.

Mijn dagelijkse schrijfmeditatie is voor mij een eye opener, medicijn en eerste levensbehoefte ineen. Ik blijf me verwonderen over wat ik ontdek. Verhalen schreef ik al toen ik nog maar net kon schrijven. Het liefst las ik de verhalen aan mijn zusjes voor.

 

 Mijn werkgeschiedenis ~ schrijven en verhalen als rode draad

Ik heb Japans gestudeerd en kwam daarna in de communicatie terecht. Vanaf 2007 startte ik als zelfstandig communicatieadviseur. Erg leuk, maar ik raakte steeds meer gefascineerd door de binnenkant, waar ik me met communicatie vooral op de buitenkant richtte.

Na een coachingsopleiding waar ik leerde mensen op verhaal te laten komen, startte ik in 2011 met L’eliXXor. Vanaf die tijd heb ik me meer en meer verdiept (en laten scholen) in wat er onder de oppervlakte gebeurt. Storytelling (werken met verhalen), systemisch werk, creatieve werkvormen (zoals tarot, tekenen, schrijven) en dieptepsychologie helpen de verhalen zichtbaar te maken die iemand zichzelf vertelt én ze verschaffen het medicijn – het verhaal dat heelt.

Ook schrijf ik zakelijke teksten en help ik ondernemers hun DNA helder te krijgen. Naast de zakelijke teksten ben ik in 2019 weer begonnen met verhalen schrijven, iets dat ik als kind ook al deed, maar een beetje verloren was.
Meer over mijn werkgeschiedenis vind je op LinkedIn.

Kom langs

Je bent van harte welkom! Stuur een berichtje naar welkom@lelixxor.nl voor een afspraak. Tot snel!

-XX-
Lisanne van de Weerdhof

 

Ps. Luister ook het radio-interview met mij over mijn werk