Over mij

Ik heb een fascinatie voor de wereld ‘onder de waterlijn’. De innerlijke wereld, het onbewuste, de ijsberg onder water. Daar liggen parels van antwoorden verborgen. Wie het lef heeft daar te zoeken, vindt het antwoord op (levens)vragen, leert zichzelf, zijn patronen, zijn schatten en draken beter kennen; het begin van wijsheid. Verken je DNA!

Ik heb bewondering voor Carl Jung en volgde een opleiding dieptepsychologie. Ik deel graag mijn verwondering over de Grootheid die zich openbaart in het niet-zichtbare. Bijzonder als we daarmee in verbinding kunnen staan en ons laten leiden.

Van mooie dingen word ik erg blij. Ik lees alles wat los en vast zit en kijk graag series en films. Wandelen in het bos, (schrijf)meditatie en goede gesprekken geven me energie. Ik houd ervan nieuwe dingen te ontdekken. 

Levenselixer

L’eliXXor is afgeleid van het woord levenselixer. Dat is een term uit de alchemie. Alchemisten hielden zich bezig met een proces van transformatie. Het goud waar ze naar op zoek waren stond symbool voor het vinden van innerlijk goud: worden wie je bent, het vinden van jouw eigen antwoorden om je leven vorm te geven. De laatste twee letters van L’eliXXor verwijzen naar het Franse woord voor goud.

De twee XX staan voor het kruisje dat op een schatkaart markeert waar de schat te vinden is. In jezelf, voorbij dat wat je kunt zien en waar je je bewust van bent. Ook staan de XX voor aandacht en warmte. Het verwelkomen van alles wat je tegenkomt op je ontdekkingsreis is namelijk essentieel .

Waarom ik met tarot-kaarten werk

Vanuit mijn christelijke achtergrond had ik niets met tarot. Het was voor mij schimmig en duister, occulte waarzeggerij. Kon dat iets goeds brengen?

Het vierde jaar van mijn opleiding dieptepsychologie stond echter in het teken van tarot. Erg enthousiast was ik niet, maar ik was wél benieuwd naar de symboliek.

Na een jaar leren en veel oefenen, was ik om. Wat gaaf! Zo effectief, helder en verrassend. Niet schimmig of zweverig, maar een methode die je helpt uit je hoofd te komen om diepere lagen in jezelf te ontdekken. Een diepgaand en praktisch hulpmiddel om jouw antwoord op (levens)vragen te vinden.

 

Mijn werkgeschiedenis

Ik heb Japans gestudeerd en kwam daarna in de communicatie terecht. Eerst werkte ik in loondienst en vanaf 2007 startte ik als zelfstandig communicatieadviseur. Erg leuk, maar ik raakte steeds meer gefascineerd door de binnenkant, waar ik me met communicatie vooral op de buitenkant richtte.

Na een coachingsopleiding waar ik leerde mensen op verhaal te laten komen, startte ik in 2011 met L’eliXXor. Vanaf die tijd heb ik me meer en meer verdiept (en laten scholen) in wat er onder de oppervlakte gebeurt – bij personen en in organisaties. Storytelling (werken met verhalen), systemisch werk, het Coherence-model, creatieve werkvormen (zoals tarot, tekenen, schrijven) en dieptepsychologie helpen me door te dringen in dat wat niet meteen zichtbaar is.

Ik geloof dat je de reis naar binnen nodig hebt om écht autonoom en effectief te zijn. Daarom geloof ik dat iemand die zijn (levens)vragen niet uit de weg gaat, maar naar binnen gaat, uiteindelijk verder komt. 

Meer over mijn werkgeschiedenis vind je op LinkedIn.

Kom langs

Je bent van harte welkom in het Eemklooster! Stuur een berichtje naar welkom@lelixxor.nl voor een afspraak. Tot snel!

-XX-
Lisanne van de Weerdhof

Ps. Luister ook het radio-interview met mij over mijn werk