Over mij 

Van schrijven word ik blij – of het nu een boek is dat bijdraagt aan persoonlijke of spirituele ontwikkeling, een verhaal waarbij ik mijn fantasie de vrije loop kan laten of een zakelijke tekst om mijn tanden in te zetten. Ik verslind boeken en ik kijk graag series en films. Wandelen in het bos en goede gesprekken geven me energie. Net als lekker ontbijten en lunchen. En alleen zijn ook. Het helpt me dicht bij mezelf te blijven en naar mijn innerlijke stem te luisteren.

Diepzielduiken

Ik heb een fascinatie voor de innerlijke wereld en bewondering voor het pionierswerk dat Carl Jung op dit gebied verricht heeft. De wereld van symboliek en verhalen, waar niets is wat het lijkt en alles kan. Een plek van schaduw en magie. Op reis in die wereld vind je antwoord op vragen en je leert jezelf, je patronen, schatten en draken beter kennen. Dat diepzielduiken brengt me vrijheid en ruimte. En het helpt me steeds meer mijn eigen leven te leiden, afgestemd op mijn innerlijk kompas. 

Lisanne van de Weerdhof

Levenselixer

L’eliXXor is afgeleid van het woord levenselixer, een term uit de alchemie. Een elixer brengt nieuwe (levens)energie. Het goud waar alchemisten naar zochten, staat symbool voor innerlijk goud: worden wie je bent, het leven leiden dat bij jou past. De laatste twee letters van L’eliXXor verwijzen naar het Franse woord voor goud. 

De twee XX staan voor het kruisje dat op een schatkaart markeert waar de schat te vinden is: in jezelf. Ook staan de XX voor het met aandacht en warmte verwelkomen van alles wat je tegenkomt op je ontdekkingsreis.

Schrijven

Voor mij is schrijven onlosmakelijk verbonden met persoonlijke ontwikkeling en het is een creatieve uitlaatklep. Spelen met woorden en zinnen. Als ik schrijf, heb ik geen besef van tijd en kan er zomaar een paar uur voorbij zijn.

Mijn dagelijkse schrijfmeditatie is voor mij een eye opener, medicijn en eerste levensbehoefte ineen. Ik blijf me verwonderen over wat ik ontdek. Verhalen schreef ik al toen ik nog maar net kon schrijven. Het liefst las ik de verhalen aan mijn zusjes voor. Inmiddels heb ik twee boeken geschreven, maar het heeft jaren geduurd, voordat ik mezelf schrijver durfde te noemen.

 

Mijn werk ~ schrijven en persoonlijke ontwikkeling als rode draad

Ik heb Japans gestudeerd en kwam daarna in de communicatie terecht. Vanaf 2007 startte ik als zelfstandig communicatieadviseur. Erg leuk, maar ik raakte steeds meer gefascineerd door de binnenkant, waar ik me met communicatie vooral op de buitenkant richtte.

Na een coachingsopleiding waar ik leerde mensen op verhaal te laten komen, startte ik in 2011 met L’eliXXor. Vanaf die tijd
heb ik me meer en meer verdiept en laten scholen in wat er onder de oppervlakte gebeurt. Storytelling (werken met verhalen), systemisch werk, creatieve werkvormen (zoals tarot, tekenen, schrijven) en dieptepsychologie helpen de verhalen zichtbaar te maken die iemand zichzelf vertelt én ze verschaffen het medicijn – het verhaal dat heelt. In dit radio-interview vertel ik er meer over.

Ook schrijf ik boeken en zakelijke teksten. Daarnaast stort ik me graag op een creatief project, zoals de ontwikkeling van het DNA-spel en de schrijfreis. In mijn vrije tijd doe ik graag vrijwilligerswerk. Meer weten? Check mijn LinkedIn.

Kom maar

Wil je diepzielduiken of een tarotlegging? Zin om samen te werken aan een leuk project of heb je een schrijfklus? Kom maar door…

Stuur een berichtje naar welkom@lelixxor.nl. Tot snel!

-XX-
Lisanne