Dieptepsychologie

Carl Jung is de grondlegger van de analytische psychologie, ook wel dieptepsychologie genoemd. Zijn psychologie geeft een mooi beeld van je innerlijke wereld én geeft ruimte aan spiritualiteit.

Jung heeft onderscheid gemaakt tussen ons bewustzijn, het persoonlijke onbewuste en het collectief onbewuste. De sleutel tot veel antwoorden is te vinden in ons onbewuste. Datgene dus waar we ons niet bewust van zijn en wat (nog) niet zichtbaar is.

Net als Carl Jung geloof ik dat onze psyche, onze ziel, altijd richting heelheid beweegt. We hoeven dus alleen maar die beweging te volgen en in dat proces te doen wat nodig is om heel te worden – dat geldt zowel persoonlijk als zakelijkHelaas verstaan we heel vaak de taal van onze ziel niet meer. We horen haar stem niet, waardoor we per ongeluk zand in de radaren strooien en de beweging blokkeren.⠀

Ik geloof dat onze (levens)vragen, verlangens en situaties waar we in terecht komen een manier zijn om ons de juiste richting op te sturen. Daarom is het zo belangrijk om daarmee aan de slag te gaan en er aandacht aan te besteden!