Dieptepsychologie

 

Carl Jung is de grondlegger van de analytische psychologie, ook wel dieptepsychologie genoemd. Zijn psychologie geeft handvatten om op onderzoek te gaan in je innerlijke wereld én geeft ruimte aan spiritualiteit.

Jung heeft onderscheid gemaakt tussen ons bewustzijn, het persoonlijke onbewuste en het collectief onbewuste. De sleutel tot veel antwoorden is te vinden in ons onbewuste. Datgene dus waar we ons niet bewust van zijn en wat (nog) niet zichtbaar is. Dromen laten je daar iets van zien, net als de symbolen op tarotkaarten en actieve imaginatie.

Net als Carl Jung geloof ik dat onze psyche, onze ziel, altijd richting heelheid beweegt. We hoeven dus alleen maar die beweging te volgen en in dat proces te doen wat nodig is om heel te worden. Helaas verstaan we heel vaak de taal van onze ziel niet meer. We horen haar stem niet, waardoor we per ongeluk zand in de raderen strooien en de beweging blokkeren.⠀

Ik geloof dat onze (levens)vragen, verlangens en situaties waar we in terecht komen een manier zijn om ons de juiste richting op te sturen. Daarom is het zo belangrijk om daarmee aan de slag te gaan en er aandacht aan te besteden!

 

Stuur een appje, waag een belletje of tik een berichtje als je meer wilt weten. Tot snel!

 

 

Carl Jung