Reis van de held

De reis van de held is de zoektocht naar méer van je eigen verhaal. In je persoonlijke leven en in je werk. Wat wil gezien worden, welke kant van jou wil ook belicht worden, welke potentie ontwikkeld? Het is gehoor geven aan een oproep die je van binnen voelt of die van buiten op je afkomt.

De reis van de held is soms een reis die je in de buitenwereld maakt en het is altijd een reis naar binnen toe. Afdalen in het onbewuste om je bewustzijn te vergroten. Bewustzijnsontwikkeling.

Grondpatroon van je leven

In mythes, veel verhalen en films is de reis van de held het grondpatroon van het verhaal. De verschillende fases die de held in het verhaal ondergaat, doorloop je ook innerlijk. Het is een tocht vol ontdekkingen, verwondering, confrontaties, lastige keuzes en moeilijke momenten die je rijker en wijzer maken. Hoe donker het soms op reis ook kan zijn, uiteindelijk gloort altijd het licht.

Elixer als doel

Je vindt de schat, het elixer. Je bereikt je doel. Dat maakt dat het de hele reis waard is geweest. Je keert weer terug naar het ‘gewone’ leven, maar het is niet meer hetzelfde. Jíj bent niet meer dezelfde. Je bent gegroeid, ervaringen rijker en illusies armer. Op reis gaan doe je in de eerste plaats voor jezelf. Uiteindelijk ben jij echter niet de enige die ervan profiteert. Door jezelf te ontwikkelen heb je meer van jezelf te geven. Je weet beter wat je te geven hebt en wat niet. Ook je omgeving plukt daar de vruchten van.

Filmpjes kijken

In 26 korte filmpjes vertel ik over de verschillende fases in de reis van de held en hoe je ze in je eigen leven of werk kunt herkennen. Snappen waar je zit in de reis van de held geeft handvatten voor je eigen ontwikkelingsproces. 

 

Filmpjes gekeken en wil je meer? Check dan mijn boeken, het DNA-spel of de schrijfreis.

Of maak een afspraak voor een sessie diepzielduiken. Tot snel!