Schrijfreis – voor bezinning en bewustwording

Lekker een avondje Netflix kijken en tegelijkertijd werken aan je persoonlijke ontwikkeling lijkt een tegenstrijdigheid. Maar het kan! Met de schrijfreis van L’eliXXor ga je op ontdekkingstocht in jezelf. Het is een manier om tijd met jezelf door te brengen en aandacht te besteden aan wat er in je leeft. Een moment van bezinning en zelfreflectie dat leidt tot meer zelfkennis en bewustwording.

Films en series kunnen je veel laten ontdekken over jezelf. Wanneer lopen de tranen over je wangen? Waar kun je eigenlijk niet naar kijken? Wat herken je van jezelf in de personages? Het is zo gaaf om te ontdekken wat je reacties over je vertellen! En dat ontdek je door erover te schrijven. De schrijfreis is een vorm van mediteren, een schrijfmeditatie.

Bewustwording

Als je ervoor openstaat, helpen films en series je meer zelfkennis te krijgen. Ze laten je stilstaan bij een deel van jouw verhaal dat je nog niet kende of dat meer aandacht nodig heeft. Door te reflecteren op jezelf, op jouw reactie op gebeurtenissen in de afleveringen en door de (schrijf)oefeningen komt er meer bewustwording. Je gaat jezelf beter begrijpen.

Intuïtief schrijven

Schrijven en persoonlijke ontwikkeling zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Intuïtief schrijven is een vorm van schrijfmeditatie om je hart te laten spreken en informatie uit diepere lagen in jezelf los te woelen en omhoog te laten komen. Je kunt jezelf verbazen met wat je opschrijft, of door je eigen woordkeuze. Zelfreflectie, stilstaan bij wat je opgeschreven hebt, leidt ertoe dat je jezelf en wat er in je leeft beter leert kennen. Dat is essentieel voor het maken van keuzes die kloppen.

Hoe het werkt

Ik heb met veel plezier deze schrijfreis ontwikkeld. Aan de hand van Netflix-serie ‘Anne met een e’ (eerste seizoen) ga je op weg. Je hebt dus een Netflix-abonnement nodig. Omdat irritatie en frustratie ook informatie geven, hoef je de serie niet per se leuk te vinden. Bij elke aflevering krijg je een aantal schrijfoefeningen en voor de afwisseling ook wat andere opdrachten.

Iedere keer een moment van bezinning en stilstaan bij verschillende thema’s, zodat je stof tot nadenken krijgt, nieuwe inzichten of antwoorden op zaken die op dat moment bij je spelen. Al schrijvend duik je dieper in jezelf en krijg je handvatten voor je persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Wat de schrijfreis kost

Je krijgt de schrijfreis als pdf-document toegestuurd en kunt op je eigen tempo de serie kijken en aan de slag met de vragen en opdrachten. Voor € 49,95 kun je op reis! Ik stuur je een Tikkie (dus vergeet niet je telefoonnummer te vermelden), na betaling ontvang je de schrijfreis en een factuur voor je administratie.

Stuur een appje, waag een belletje of tik een berichtje als je de schrijfreis wilt ontvangen. Tot snel!

 

Schrijfreis