Archetypische thema’s: tarot

Archetypische thema’s zijn ervaringen, gedrag, (denk)patronen die oermenselijk en universeel zijn. Thema’s dus die je in iedere organisatie, in ieder team en bij ieder mens tegenkomt.

Om deze thema’s helder en tastbaar te maken worden ze al sinds mensenheugenis in symbolen gevat. Je komt archetypes tegen als de goden in mythen, als enneagramtypes en in de afbeeldingen van de tarot. Zo krijgen we zicht op wat er in een bepaalde situatie speelt, weten we beter hoe we er mee om moeten gaan en wat ons te doen staat.

Geen schimmige waarzeggerij of occult gedoe, maar rake beelden die iets losmaken en je helpen uit je hoofd te komen. Daarom werk ik met veel plezier (en beide voeten op de grond) met de tarot: het is effectief, helder en verrassend.

Bij persoonlijke vragen
Door te werken vanuit psychologische invalshoek krijg je supermooie resultaten.

Mijn klanten ervaren dat het werken met de tarot richting en helderheid geeft – vanuit een kluwen verwarde gedachten die maar rondjes blijven draaien worden dingen opeens duidelijk(er). Het brengt de ene keer nieuwe inzichten en de andere keer bevestigen de kaarten wat je zelf al dacht (en hoe fijn ís het om die bevestiging te krijgen af en toe!). Soms worden blinde vlekken zichtbaar of aannames onderuit gehaald.

Je ontdekt wat er (mee)speelt in een situatie, wat je eigen rol is, waar je voor op moet passen en wat je te doen hebt. Spot on!

Elke vraag
Je kunt een tarotsessie doen voor grote en kleine vragen, voor praktische vragen en vragen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling of spiritualiteit. Kortom: iedere vraag is mogelijk. Voor spoedvragen of kleine crises kan ik trouwens meestal op korte termijn een sessie inplannen.

Tarieven
Sessie 15 minuten – 15 euro
Sessie 90 minuten – 90 euro
Traject van 5 sessies – 425 euro

Tarieven voor particulieren zijn inclusief BTW, voor zzp’ers & ondernemers exclusief BTW. Voor organisaties  en werkgevers die de sessie betalen gelden andere tarieven. Ik maak graag een offerte.

Inloopspreekuur
Loop jij al te lang met je hoe-kan-het-toch-dat-vraag’? Je kunt iedere woensdag tussen 13 – 15 uur zonder afspraak binnenlopen bij Boeken Bonen Blaadjes in het Singelhuys (Zuidsingel 67, Amersfoort). Een sessie duurt 15 minuten en kost 15 euro.

Voor een uitgebreide sessie kun je appen of bellen naar 06 – 11 3435 15 of mailen naar welkom@lelixxor.nl

Bij organisatievragen
Als het probleem niet door de gebruikelijke interventies opgelost kan worden, of als je óok een laag dieper wilt kijken, is het interessant om te ontdekken welke archetypische dynamieken er spelen in een organisatie of team.

Tarot als tool voor teamontwikkeling kan op verschillende manieren ingezet worden. Ik kijk graag met je mee naar wat het beste past in jullie situatie. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek via 06 11 3435 15 of stuur een mail naar welkom@lelixxor.nl.