Ben ik op de goede weg?
Ga ik de goede kant op?

Soms heb je gewoon even behoefte aan bevestiging dat je het goed doet. Denk je.
Wat me is opgevallen, is dat dit vaak niet de vraag is waar iemand echt antwoord op wil.

De bevestiging dat je goed bezig bent, is als een suikershot. Op korte termijn voel je je opgeladen en energiek. Na een tijdje is dat effect echter uitgewerkt en duikt dezelfde vraag weer op.

Stopbord
Eigenlijk is dat niet zo gek als je bedenkt dat de vraag die steeds opduikt, betekent dat een onderliggende vraag niet is herkend en beantwoord. De vraag ‘ben ik op de goede weg’ is regelmatig het signaal van iets anders dat speelt. Het is een stopbord dat je vraagt stil te staan en een laagje dieper te kijken.

Zoeken
Dat onderliggende laat zich niet kalmeren door de geruststelling dat je ‘op de goede weg bent’, omdat het gezien wil worden. Het veroorzaakt onrust en opschudding, zodat je gaat zoeken. Als een kind dat zich verstopt heeft, maar geluid maakt, omdat het eigenlijk gevonden wil worden.

Misschien is het een gebrek aan zelfvertrouwen dat gezien (en aangepakt) wil worden. Of een gedrag- of denkpatroon, het belang dat je hecht aan de controle hebben. Of iets totaal anders.

Hoe dan ook, als je jezelf afvraagt of je op de goede weg bent, ben je van harte welkom bij mij om de onderliggende vraag te ontdekken en te beantwoorden, zodat jij weer verder kunt. Neem contact op via welkom@lelixxor.nl of 06 11 3435 15.