Na twee maanden alwéer gestopt met sporten.
Je had je zo voorgenomen die ene collega van repliek te dienen, maar na wat gehakkel van jouw kant, ben je er direct mee gestopt.
Dit project is belangrijk voor je, waarom denk je er dan zo vaak aan om het bijltje erbij neer te gooien?

Je bent nijdig op jezelf: je houdt ook nooit eens iets vol, je hebt totaal geen doorzettingsvermogen, maar ook verdrietig: zie je wel, ik kan het niet.

Het kan zomaar zijn dat het helemaal niets te maken heeft met iets niet kunnen of een gebrek aan doorzettingsvermogen, maar met twijfel.

Twijfel
Zolang je resultaat haalt, zie je dat als een bevestiging dat je goed bezig bent. Maar o wee als dat resultaat niet snel genoeg komt, dan slaat de twijfel toe.
Doe ik het wel goed?
Past dit eigenlijk wel bij me?
Is dit wel de juiste aanpak?
Is dit wel levensvatbaar?
Heb ik het wel bij het rechte eind?

Vicieuze cirkel
Die twijfel ondermijnt je dusdanig, dat je stopt. Het is niet je gebrek aan doorzettingsvermogen, maar het gemis aan geloof in je eigen kunnen, in jouw kracht en mogelijkheden dat je de das omdoet. Erger nog: doordat je gestopt bent, is het vuurtje van ‘zie je wel, ik kan het niet’ verder opgelaaid en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Resultaten geven de bevestiging van buitenaf die van binnenuit ontbreekt. Het is lastig te zeggen waar het door komt dat iemand aan zichzelf twijfelt. Bepaalde ervaringen, wat anderen tegen je hebben gezegd of je persoonlijkheidsstructuur kunnen een rol spelen.

Wil jij ontdekken hoe je standvastiger je voornemens kunt uitvoeren? Hoe je twijfel niet meer de overhand laat krijgen? Maak een afspraak met me via welkom@lelixxor.nl of app naar 06 11 3435 15.