What you see is what you get. Dit wordt gezien als een aanbeveling. Fijn dat er geen addertjes onder het gras zitten, je weet precies waar je aan toe bent. Het voelt prettig dat je niet verrast kunt worden door onverwachte gebeurtenissen. Maar eigenlijk is het ook wel jammer. Want waar is de magie?

Mis jij ook wel eens de magie in het dagelijks leven of werk? Hoop je stiekem ook wel eens dat er méer is dan je nu ziet? Dat er juist wel een verrassing uit de lucht komt vallen? Soms wil je gewoon helemaal geen ‘what you see is what you get’.

Verras me

Dan wil je het gewoon even níet zien, niet nadenken of het allemaal wel verstandig is of je met dit idee wel geld kunt verdienen. Soms wil je gewoon even doen waar je zin in hebt, ongeacht of het wel wijs, verstandig of rationeel te beredeneren is. Je wilt verrast worden door het ongewone, een sprankelend moment of een prikkelende ontmoeting.

Niet plannen

Juist het onplanbare maakt er geweldige dingen kunnen gebeuren. Als je het maar láat gebeuren en niet alles onder controle wilt houden. Sommige dingen kun je namelijk zelf niet bedenken; de werkelijkheid kan je meer verbazen dan de wildste fantasie. Tama Kieves hield er een mooie TED Talk over.

Gewoon leuke dingen doen

Iets doen dat je leuk vindt, kan op een later moment precies zijn wat je nodig hebt, maar dat weet je niet op het moment dat je het gaat doen. Dan is het misschien een grote stap in het ongewisse. Je weet eigenlijk niet wat je ermee kunt, maar je wilt het gewoon graag. Zoals Steve Jobs zegt in zijn speech voor afgestudeerden van Stanford University: “You can’t connect the dots looking forward, but it’s very clear looking backwards.” En misschien valt er op een later tijdstip wel helemaal niets te ‘connecten’, maar heb je gewoon heel veel plezier gehad. Alleen dat zorgt al voor een beetje magie!

Maak je eigen magie

Dus, wil je meer magie ervaren, volg dan je nieuwsgierigheid. Ga voor waar je blij van wordt. Ga niet uit van wat er maatschappelijk, cultureel of in je familie- of vriendenkring van je verwacht wordt. Laat je niet leiden door je eigen vooroordelen, maar kijk naar waar jij energie van krijgt en van droomt. In je leven, je werk of je bedrijf. Laat je verrassen!

Stuur een appje, waag een belletje of tik een berichtje als je hier verder over door wilt praten. Tot snel!