Begin september 2022 vroeg ik mensen mee te doen aan een onderzoek naar moed. Ruim 100 mensen (111 om precies te zijn) vulden de vragenlijst in. Dank daarvoor, als jij er één van was.

En wat blijkt? De respondenten vinden zichzelf over het algemeen al moedig, maar nog moediger worden heeft een positief effect, verwacht een groot deel. En ruim driekwart van de ondervraagden (81%) vindt dat er collectief meer moed nodig is, omdat we op een omslagpunt staan waarbij het nodig is bepaalde dingen te beëindigen, zekerheden (en controle) los te laten en nieuwe wegen in te slaan.

And one has to understand that braveness is not the absence of fear but rather the strength to keep on going forward despite the fear.
Paulo Coelho

Voor de meeste mensen heeft moed een link met durven, iets doen ondanks angst of onzekerheid. Moedig zijn brengt beweging – je durft op te staan voor wat je belangrijk vindt of het brengt je verder in je leven. En: werken aan meer zelfvertrouwen zou bij het vergroten van moed weleens een belangrijke rol kunnen spelen.

Download de pdf voor meer uitkomsten van het onderzoek.

Stuur een appje, waag een belletje of tik een berichtje als je meer wilt weten. Tot snel!