Stilte… De weldadigheid van de stilte is een balsem voor de ziel. Het verzacht en vertraagt. Het is een zachte bries die je aanraakt met haar vingertoppen. In de stilte laad je op en ontdek je wat je eerder niet zag. En juist dat kan behoorlijk eng zijn.

De stilte maakt dat je dingen ziet die zich in de hectiek van het dagelijks leven niet kunnen laten zien. Want wat gebeurt er als je stilzit? Als je even niets doet? Gedachten razen door je hoofd, ook gedachten die je liever kwijt dan rijk bent. Je voelt de onrust in je lijf. Was dit nu de rust waar je zo naar uitkeek? 

Luxe

In onze tijd is stilte een schaars goed. Het is een luxe geworden. En misschien is alle drukte ook wel een geweldige afleiding voor datgene waar we niet aan willen. Datgene wat we weg kunnen drukken onder het mom van ‘druk druk druk’. De pijn die gevoeld wil worden, die verlangens die het levenslicht willen zien, het gesprek dat gevoerd moet worden.

Aandacht

Voordat stilte comfortabel wordt, is het oncomfortabel. Rust vind je door de onrust heen. Stilte door de gedachten heen. Aan het einde van de donkere tunnel wacht het licht. Door stil te staan, zie je wat er opgeruimd en geordend mag worden. Is er aandacht voor wat er al die tijd al was, maar waar je geen tijd voor had. Durf je het aan? Gun jezelf dan op dit moment vijf minuten stilte en neem waar wat er aan gedachten en gevoelens door je heen gaan. Wat vertellen ze je?

 

Stuur een appje, waag een belletje of tik een berichtje als je hier verder over door wilt praten. Tot snel!