Je bent geen rups meer, maar ook nog geen vlinder. Je bent een vlinder in een pop. In het gebied tussen ‘niet meer’ en ‘nog niet’. Het grijze gebied waar niets zeker en alles anders is. Een niemandsland. De liminale fase. Alles lijkt te verschuiven, je fundament voelt wankel en misschien voel je je alleen. Herkenbaar? Dan is dit bericht voor jou.

Je worstelt om uit je pop te komen. Voel je niet zwak dat je vleugels nog niet sterk genoeg zijn. Je bent nu precies waar je moet zijn. Geef niet op en je wordt vanzelf sterker. Niemand kan dit voor je doen. Dit proces is iets waar jij zelf doorheen moet gaan. Alleen dat geeft je vleugels die sterk genoeg zijn om je straks te dragen.

Afgesloten

Misschien heb je het gevoel dat je afgesloten bent van de buitenwereld. Dat ze je niet begrijpen. Dat je geen contact kunt maken zoals je altijd deed. Misschien kun je niet de juiste woorden vinden om te vertellen waar je je precies bevindt op dit moment. Of zijn dingen die eerst belangrijk waren dat nu helemaal niet meer. Misschien herken je jezelf niet meer, heb je moeite met loslaten of met het nieuwe vastpakken.

Stilstand brengt vooruitgang

Dit is een tijd om naar binnen te keren. Je hoeft je nu niet bezig te houden met de buitenwereld. Je hoeft niet op hetzelfde tempo mee te rennen. Dat komt wel weer als je dat wilt. Nu is het tijd om stil te staan, want dat brengt vooruitgang. Nu is er ander werk aan de winkel: jouw transformatie van rups tot vlinder. Dat gebeurt van binnen. En ook al ziet het er aan de buitenkant doods en stil uit, dat betekent niet dat je niet keihard aan het werk bent. Je bent jezelf opnieuw aan het leren kennen. Ontdekken wie je bent als je op jezelf bent aangewezen. Je bent krachttraining aan het doen, zodat je straks uit je pop kunt breken. Dat is nodig om te worden wie je kunt zijn.

Nog even geduld

En dan, op een dag, breek je je pop open, je vleugels zijn sterk en je kleuren helder. Het is tijd om naar buiten te gaan, jezelf te laten zien. Je verlaat het niemandsland, spreidt je vleugels en vliegt! Van vlinder in een pop naar vlinder in de lucht. Je weet weer wie je bent, waar je (van) bent. Dat moment komt, nog even geduld.

 

Stuur een appje, waag een belletje of tik een berichtje als je hier verder over door wilt praten. Tot snel!