Ja, we moeten loslaten, dat weten we best. Toch zijn we in het dagelijks leven vooral aan het begrijpen, vasthouden, pakken… Maar wat blijft er over als je loslaat?

Als professional, ondernemer en gewoon in het dagelijks leven wil je controle hebben: over het werk dat je doet, over je administratie, je financiën, het huishouden en misschien zelfs je gezondheid. Toch gaat het niet altijd zoals je had bedacht. Wat doe je dan?

Laten gebeuren

Als de dingen niet gaan zoals jij het wilt, kun je er heel hard aan gaan lopen sjorren. Of jezelf de schuld geven, je hebt vast iets niet goed gedaan. Een andere optie is dat je een stapje terug doet, ook al druist dat in tegen alles wat je voelt en ooit geleerd hebt. Een stapje terug om te kijken naar jezelf en de situatie. Even afstand nemen, rust creëren. Je hoofd leeg maken en voelen. Gebruik je intuïtie, ga op je gevoel af en laat je verstand even achterwege. Niet logisch denken, maar laten gebeuren. Meegaan met de stroom en de controle loslaten.

Wie je bent als niemand kijkt

Geeft het gevoel van controle je zekerheid? Is een dikke bankrekening niet alleen prettig om te doen wat je wilt, maar ontleen je er ook een gevoel van veiligheid aan? Geeft je werk je houvast en een bepaalde status? Vraag je eens af in hoeverre je durft te vertrouwen op jezelf, op wie je bent als niemand kijkt. Kijk eens eerlijk naar jezelf: hoeveel zekerheid haal je uit jezelf en in welke mate ben je afhankelijk van iets buiten jou? C.S. Lewis zei het al: ‘Don’t let your happiness depend on something you may lose.’ Dat geldt niet alleen voor happiness, maar eigenlijk voor alle dingen in het leven. Wie ben je zonder je baan, je onderneming, je bankrekening, je titel of je status? Zonder je gezondheid? Als je loslaat, blijft je essentie over.

 

Stuur een appje, waag een belletje of tik een berichtje als je hier verder over door wilt praten. Tot snel!