Afgelopen vrijdag was ik op een storytelling event. Het heette heel toepasselijk ‘Volg het witte konijn’. Aan het einde van de dag verscheen het konijn zelf ook nog op het podium met een geweldige act. Maar goed, waar ik het nu met je over wil hebben, is over het begin. Eén van de eerste dingen waar ik mijn oren bij spitste was ‘Op het moment dat het konijn verschijnt, staat er wat te gebeuren’.

Het zien van het witte konijn is de opening naar een volgend level zou je kunnen zeggen. Het opent een deur die je tot nu toe nog niet had gezien of waarvan je dacht dat hij potdicht zat. Het witte konijn nodigt je uit om die deur door te gaan, een nieuwe stap te wagen en het onbekende tegemoet te treden.

Zie je hem wel?

Er zijn een paar vragen die dan zo in mij opborrelen. De eerste vraag is: zien we dat konijn eigenlijk wel? Ik bedoel, konijnen zijn nou niet zo groot dat je ze niet over het hoofd kunt zien. Misschien is het wel zo dat je net steeds de andere kant op kijkt als hij langs rent. En dus loop je al jaren over hetzelfde paadje naar hetzelfde werk en weer terug naar hetzelfde huis. Terwijl je al veel eerder een andere afslag had moeten nemen eigenlijk.

Je bent toch zeker Alice niet

Of misschien zie je het konijn wel, omdat hij net z’n nieuwe portie Duracell heeft gekregen en irritant opvallend voor je neus op en neer staat te springen. Maar je denkt: “Ik ben toch zeker Alice niet. Ik ga echt niet achter dat konijn aan en ik ga me al helemaal niet in een konijnenhol laten vallen. Daar heb ik helemaal geen tijd voor/Je weet maar nooit wat je dan tegenkomt.” Nou ja, daar heb je natuurlijk gelijk in. Je bent niet Alice in Wonderland en je weet niet wat je tegenkomt, maar het is wel een kans!

Op reis

Een kans om nieuwe dingen te ontdekken, een kans om jezelf verder te ontwikkelen, je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Om de beginzin nog maar eens aan te halen: als het witte konijn verschijnt, staat er iets te gebeuren. Tenminste, als je erachter aan gaat. Als je het konijn vrolijk laat kwispelstaarten en blijft zitten waar je zit, dan staat er helemaal niets te gebeuren.

Dus… ben je toe aan een nieuw avontuur? Vraag je dan af wat het witte konijn dat je in deze blog tegen bent gekomen je te vertellenl heeft.

Stuur een appje, waag een belletje of tik een berichtje als je hier verder over door wilt praten. Tot snel!