Soms is het nodig om opnieuw op ontdekkingsreis te gaan. Onderzoeken of je nog de goede dingen doet, kritisch te kijken naar de dingen waar je heilig van overtuigd bent, kloppen ze (nog) wel? Ontdekken of je nog in contact staat met je bron. Je kunt daarin niets forceren, het voltrekt zich als de tijd rijp is.

Zelf ben ik op dit moment met zo’n ontdekkingsreis bezig. Het is een waar avontuur; het is spannend en ik weet meestal niet wat er staat te gebeuren. Het was niet zo dat ik stond te juichen om op reis te gaan. Maar nu kan ik er niet meer onderuit. Tenminste… als ik vooruit wil en dat wil ik. En dus heb ik mijn boeltje bij elkaar gepakt en ben op reis gegaan. Naar binnen.

Herijking

Jouw verhaal is op een gegeven moment aan herijking toe. Omdat de tijdsgeest daar om vraagt of omdat vanuit jouw innerlijk proces de tijd rijp is om meer van jezelf te ontdekken en te laten zien. Er zijn altijd delen van jezelf die zich in de schaduw bevinden, delen van je verhaal waar je niet bij kunt. De pagina’s lijken wel aan elkaar gelijmd, je krijgt ze niet los. Tot het moment daar is…

Doornroosje

Net als in het sprookje van Doornroosje. Tientallen prinsen proberen de doornhaag te kappen om bij het kasteel dat daar achter ligt te komen en Doornroosje wakker te kussen. Het lukt hen niet. Totdat de 100 jaar verstreken zijn… dit is het moment waarop Doornroosje weer zou ontwaken. De prins die op dat moment bij de doornhaag aankomt, ziet alleen maar mooie bloemen en de struik wijkt als vanzelf voor hem opzij. De tijd is rijp. Zo zijn er dingen in jezelf die vragen om wakker gekust te worden. Zodat je de pagina kunt omslaan. Nieuwe stappen kunt zetten. Je verhaal verdiept zich. Zo’n ontdekkingsreis is op zijn tijd essentieel voor iedereen. Niet per se makkelijk, niet in te plannen op die vrijdagmiddag dat je toch niets hebt, maar een geweldig rijk proces dat je completer maakt. Als persoon en professional.

 

Zit jij aan te hikken tegen zo’n reis naar binnen? Stuur een appje, waag een belletje of tik een berichtje als ik je hierbij kan helpen. Tot snel!