Ken je het sprookje van de Chinese nachtegaal? Hij zong voor de keizer, maar werd uiteindelijk vervangen door een mechanische opwindvogel. De nepnachtegaal had allerlei prachtige kleuren, véel mooier dan de echte, vond de koning. En de echt nachtegaal was niet meer welkom.

Toen de mechanische vogel kapot ging, werd de keizer ziek. Iedereen maakte zich zorgen, maar er was maar één medicijn dat hielp. Slechts één ding kon hem beter maken: het zingen van de echte nachtegaal.

Beetje gewoontjes

Soms zien de dingen die ons uiteindelijk het meeste levensvreugde opleveren er helemaal niet mooi uit. Een beetje gewoontjes zelfs. Misschien heb je net als ik het idee dat iets wat levensvreugde oplevert moet spetteren en bruisen en bijzonder moet zijn. Zeker niet gewoon of middelmatig. Ik ben er achter gekomen dat dit niet het geval is. Aan de buitenkant is niet altijd zichtbaar wat iets van binnen met je doet. En zo kan iets heel simpels als even met je ogen dicht in de zon je hart laten openbarsten van vreugde, terwijl een nieuwe, glimmende auto je hart koud laat. 

Waar je hart van zingt

Laat je niet voor de gek houden door de buitenkant. Vul je tijd niet met werken, wijntjes drinken, sporten, eten of noem maar op, als het geen echt plezier geeft, maar verdoving. Durf door de buitenkant heen te kijken en te ontdekken waar jouw hart van gaat zingen. Dat is jouw unieke medicijn. Zo zit ik graag met mijn blote voeten op het zachte vloerkleed. Ik houd ervan om tussen de bloemen en planten op mijn balkon te zitten. En zo zijn er nog veel meer dingen waar mijn hart van zingt. Doktersadvies: als je je medicijn gevonden hebt, neem het zo vaak mogelijk in.  

 

Stuur een appje, waag een belletje of tik een berichtje als je hier verder over door wilt praten. Tot snel!