Goede voornemens: je bent enthousiast begonnen, maar op een of andere manier komt er van alles tussen. En opeens ben je twee maanden verder waarin je niets gedaan hebt. Deze keer wilde je het écht. Waarom lukt het je niet iets vol te houden?

Herkenbaar misschien? Als je het moeilijk vindt je voornemens uit te voeren, stel jezelf dan drie belangrijke vragen:

  • Is het nu de juiste tijd om dit te doen of vraag ik teveel van mezelf?
  • Heb ik een bewuste keuze gemaakt om hiermee aan de slag te gaan en heb ik daarmee alle achterdeuren, smoezen en excuses bij voorbaat de mond gesnoerd?
  • Welke praktische dingen kan ik doen om het makkelijker te maken aan de slag te gaan?

Te snel
Soms willen we te veel of niet het juiste en zijn we niet realistisch. Dan willen we te snel, terwijl we daar nog helemaal niet zijn. Moeten we misschien eerst nog iets anders doen, waar we in de haast overheen gekeken hebben.

Besluit nemen
Soms willen we iets, maar hebben we geen absoluut besluit genomen ‘dit ga ik doen, no matter what’. Aangezien er in ons  veel verschillende ‘personages’ huizen (denk bijvoorbeeld aan het kleine kind, de criticus, de professional, de vader of moeder, de relaxte en nog heel veel meer), is er altijd wel eentje die er geen zin in heeft en gebruik maakt van een achterdeurtje. Pas wanneer je heel helder en duidelijk je besluit neemt, weten al die personages dat er geen ontkomen aan is. Het gaat nú gebeuren!

Doen
En dan is het nog een kwestie van het praktisch regelen en doorzettingsvermogen. Doen. Wil je iedere dag een half uur mediteren? Maak er tijd voor in je agenda. Vaker sporten? Plan het in. Regelmatig de stilte opzoeken? Creëer die momenten. Succes!

Wil je een sparringpartner bij het helder krijgen van je voornemens en/of het uitvoeren daarvan? Stuur een berichtje naar welkom@lelixxor.nl voor een gratis kennismakingsgesprek. Tot ziens!