Je weet wat je hebt, niet wat je krijgt. Misschien is het nu niet ideaal, maar je hebt in ieder geval een bepaalde zekerheid en stabiliteit. Toch voelt dat ook best wel beperkend. Hoe zou het zijn… ?

Vraag jij je dat ook weleens af? Hoe het zou zijn als het anders was? Ook al kun je je dat misschien helemaal niet voorstellen. En wil je er misschien ook ergens helemaal niet aan denken. Je zou de boel zomaar eens helemaal op z’n kop kunnen zetten. Is dat wat je wilt?

En toch… je vraagt het je niet voor niets af. Er kriebelt iets van binnen. Iets dat zich verder wil ontwikkelen. Hoe zou het zijn om dat eens serieus te onderzoeken? Om gewoon eens vrijblijvend te kijken wat het is en wat het wil, zonder dat je meteen je hele leven op z’n kop zet of grote beslissingen neemt.

Wat als…
En zet daarna de voors en tegens eens op een rijtje. Stel jezelf de vraag: wat gebeurt er als ik niets doe? Schets een beeld van je toekomst over een jaar, over vijf jaar. En doe hetzelfde in het geval je wél iets zou veranderen. Welk perspectief lonkt het meest?

Angst hoort erbij
Kijk daarbij voorbij angst of onzekerheid. Ze horen erbij als je iets nieuws gaat doen of een stap neemt waarbij nog niet alles helemaal helder is. Feel the fear and do it anyway… Je hebt iets nodig dat je helpt over de drempel te stappen. Sommige mensen zijn gezegend met een behoorlijke dosis naïviteit of een groot verlangen dat ze over de drempel helpt, anderen zijn het zo verschrikkelijk zat dat ze nog maar een uitweg zien: over die drempel dan maar.

Maak een keuze
De vraag is wat je met het gevoel van angst en onzekerheid doet. Welke keuze wil je diep in je hart maken? En hoe zorg je ervoor dat je angst die keuze niet laat vertroebelen? Neem je tijd, maar maak die keuze nu je het nog zelf kunt. Wacht niet tot het leven voor je beslist. Vraag hulp om over die drempel heen te komen als het nodig is. Wat ik in ieder geval zeker weet: je zult versteld staan van wat er gebeurt als je in beweging komt.

Download het gratis boekje ‘Ontdek jouw groeikansen’ om die kriebel van ‘hoe zou het zijn als…’ te onderzoeken. En kom hem daarna bij mij in het klooster bespreken (meer info in het boekje).