Je bent een succesvol ondernemer. Gewend om te presteren en te gáan. Je kent het klappen van de zweep. Je barst van de energie. En toch bekruipt je het gevoel ‘is dit alles’. Als professional op je vakgebied zien mensen je staan. Ze waarderen je vakkennis en ervaring. Je hebt een mooie functie waarin je je ei kwijt kunt, een goed salaris en genoeg vrijheid. En ook jij vraagt je af: is dit alles?

Ook al benut je je kwaliteiten en blijf je groeien, toch kan je focus te eenzijdig zijn. Je diept een bepaald facet helemaal uit, maar realiseert je niet dat je méer bent. Je vereenzelvigt je met je rol van succesvolle ondernemer, gewaardeerde professional, zorgende dochter, goede vriend of fanatiek sporter. En zo blijven een heleboel facetten onderbelicht. Het is alsof je een huis bouwt met één kleur legoblokjes, terwijl je een hele bak met blokjes in verschillende kleuren hebt.

Tijd voor iets anders

Dan komt er altijd een moment dat één van die facetten zich begint te roeren. Het wil gezien worden. Misschien wil je creativiteit meer ruimte, gaat het om beter je grenzen kunnen stellen, wil je veel meer met je handen werken of juist je hoofd vaker gebruiken door een studie te gaan doen. Het kan van alles zijn, maar wat het ook is, het zegt: ‘het is nu tijd voor mij’. Dat is dat knagende gevoel dat je bij tijd en wijle opmerkt. Dat is waarom je je afvraagt of dit alles is. Nee, er is meer. Veel meer.

Uit je comfortzone

De vraag is: wat doe je met dat knagende gevoel? Stop je het weg of ga je ernaar luisteren? Luisteren betekent op reis gaan. Een nieuw facet van je eigen verhaal ontdekken. Een nieuw hoofdstuk schrijven. Uit je comfortzone gaan. Oftewel: de reis van de held. Dat is lastig, omdat je niet altijd weet wat het je gaat opleveren, of je er wel iets mee kunt. En dat laatste wordt dan vaak in geld uitgedrukt of carrieremogelijkheden. Dit gaat echter veel verder, het gaat over je leven. Over een gevoel van vervulling. Dus als je een leven vol vervulling wilt en je afvraagt is dit alles, dan weet je nu ook de vervolgvraag: welk deel van mij wil zich nu ontwikkelen? Veel plezier op reis!

 

Stuur een appje, waag een belletje of tik een berichtje als je hier verder over door wilt praten. Tot snel!