Af en toe heb je van die inspiratieloze dagen. Wat zeg ik… dit begint al aardig op een inspiratieloze week te lijken. Ik wil dat het anders is, maar misschien heb ik hier wel te maken met een natuurwet.

Steeds schuif ik het schrijven van een blog weer een uurtje verder… tot ik denk: “Nou ja, morgen kan het ook nog wel” en hup, op de takenlijst van de volgende dag dan maar. Omdat ik weinig vertrouwen heb dat het morgen goed komt met mijn blog, ben ik nu dan toch maar achter mijn laptop gaan zitten om iets te typen. Eigenlijk heb ik op het moment dat deze woorden uit mijn toetsenbord tikken nog geen idee wat er gaat komen.

Altijd enthousiast over DNA

Zo hoort het natuurlijk niet. Eigenlijk zou ik moeten borrelen en bruisen en continu iets te vertellen moeten hebben over werken vanuit je DNA, storytelling, communicatie en aanverwante zaken. Maar nee, er komt gewoon niets. Mijn hele hoofd borrelt en bruist niet, het is meer dat er een dikke laag watten in lijkt te zitten, terwijl daaronder alles op een hoop is gegooid. Nou, zoek dan maar eens uit wat je moet hebben.

Zo hoort het

Hierboven schrijf ik ‘zo hoort het natuurlijk niet’, maar ja, wie zegt dat eigenlijk? Misschien hoort het zo wel. Als ik op dit moment naar buiten kijk, dan zie ik kale takken, blaadjes die loslaten of al op de grond liggen. Er sterven dingen af. Niks groei, geen bloei, geen weelderige bloemen en fris groen. Het is bruin (en rood en geel) en kaal buiten. Zo hoort het natuurlijk.

Seizoenen als natuurwet

De boog kan niet altijd gespannen staan. Het is niet het hele jaar door zomer, we hebben ook een herfst en een winter. Al die seizoenen hebben hun eigen functie, zodat er in de lente weer nieuwe dingen kunnen ontspruiten. Dat is een natuurwet.

Natuurwetten gehoorzamen

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat dat in het DNA van de natuur zit. En zo zit het ook in ons DNA als mensen. We hebben tijd nodig om op te laden, om ons terug te trekken en even niet van alles te moeten, zodat we later weer met hernieuwde energie verder kunnen. Als we die natuurwet niet gehoorzamen gaat het een keer mis. Stress, lichamelijke klachten, snel geïrriteerd, een burnout… Als we vanuit ons DNA willen werken en ons potentieel optimaal willen benutten, zullen we moeten leven en werken volgens ‘natuurwetten’ die diep in ons DNA verankerd zijn. Dat gaat verder dan ons persoonlijke DNA.

En dus ga ik nu maar eens even gehoorzamen aan zo’n natuurwet. Met mijn voeten op de verwarming even lekker niets!

Stuur een appje, waag een belletje of tik een berichtje als je hier verder over door wilt praten. Tot snel!