Soms zijn dingen zo vanzelfsprekend dat je niet meer herkent wat nu echt belangrijk voor je is en waar je niet zonder kunt in je werk. Weet je wanneer je dat weer heel goed scherp hebt? Als die zaken ontbreken in je werk(omgeving). Dit voelt niet goed, weet je dan opeens heel duidelijk.

Dat ondervond ik onlangs aan den lijve. Ik heb mijn werk zo geregeld op een manier die heel goed voor mij werkt. Ik ben dus helemaal in mijn element. Onlangs heb ik echter een nieuwe opdracht voor interne communicatie, organisatie-DNA en storytelling aangenomen waarbij ik elke week een dag op locatie zit. Het is een hartstikke leuke klus, dus geen probleem zou je zeggen…

Naar gevoel

Toch merkte ik dat het ergens begon te kriebelen. Eerst had ik het niet in de gaten. Waar kwam dat onrustige gevoel toch vandaan? Wat voelt er niet goed? Wat was er veranderd dat ik me opeens minder prettig voelde? Opeens wist ik het: het idee om opeens weer voor langere tijd van half 9 tot 5 op een kantoor te moeten zitten, benauwde me. Daar ging mijn vrijheid! In eerste instantie werd ik een beetje boos op mezelf: wat zat ik nou kinderachtig te doen? Dit is een hartstikke leuke klus, wat maakt dat op kantoor zitten nou uit? Toch ging dat gevoel niet weg. Ik zou dus echt iets anders moeten verzinnen dan het gevoel proberen te negeren.

Eye opener

Voor een andere opdracht interviewde ik een ggz-cliënt. We kregen het over zelfstandig ondernemerschap en files. Hij zei: “Als ik in de file moest staan, dan keerde ik gewoon weer om. Waarom zou ik achteraan sluiten in de file? Daar ben ik geen zelfstandig ondernemer voor geworden!” Die opmerking opende mijn ogen. Inderdaad, datzelfde gold voor mij! Zo voelde het voor mij ook.

Voelt goed

Inmiddels ben ik mijn eerste hele dag op kantoor geweest en dat ging prima. Ik kwam na de file binnen natuurlijk! Die kriebel in mijn buik is weg. Door iets heel kleins aan te passen, houd ik het gevoel van vrijheid vast. En dat voelt wel goed. Wellicht kun je zelf zo ook op een hele simpele manier je werk(omstandigheden) leuker maken. Veel plezier!

Stuur een appje, waag een belletje of tik een berichtje als je hier verder over door wilt praten. Tot snel!