DNA

Je DNA – dat is hoe je in elkaar zit als mens. Overtuigingen, ervaringen, je ‘bedrading’, je potentieel en de kwaliteiten die je al gebruikt, je valkuilen. Het familiesysteem waar je uitkomt, de cultuur, je opvoeding. Alles speelt een rol, of je je er nu bewust van bent of niet.

Ontdekkingsreis
Vaak gebeurt het dat je dingen doet zonder echt te weten waarom. Zonder te weten wat je drijft, wat er ten grondslag ligt aan je acties. We denken onszelf te kennen, maar in de praktijk blijkt dat vaak tegen te vallen.

Zelfkennis is bewust zijn van je kwaliteiten en tekortkomingen, in welke patronen je vervalt, door welke bril je naar de wereld, jezelf en anderen kijkt. Het is weten waar jouw triggers zitten, objectief kunnen zien wat jouw aandeel is in een bepaalde situatie. Het is durven zien hoe je in elkaar zit met alles wat daarbij hoort.

Jezelf leren kennen is een ontdekkingsreis waarbij je je innerlijke wereld verkent. Het leuke is: als je wilt ben je nooit klaar, want er valt altijd weer iets nieuws te ontdekken!

De juiste actie
Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe makkelijker je jouw vragen kunt beantwoorden en passende actie kunt ondernemen. Daarom duik ik altijd in je DNA als we samen aan de slag gaan. We hebben het altijd over wie je bent.

Wil je ‘iets’ met je DNA? Kijk dan ook eens op:
DNA-verhaal
DNA-spel